Uw huisdier op vakantie

Mee op vakantie, naar pension of blijft thuis? Heeft u alles in orde voor een fijne vakantie van uw huisdier?

Uw huisdier een wereldreiziger?
Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Zorgt u er op tijd voor dat een chip, paspoort en vaccinaties goed geregeld zijn. In de diverse landen (zowel binnen en buiten Europa) gelden verschillende regels voor het meenemen van uw huisdier. Wij informeren u daar graag over.

Preventieve vaccinaties / behandelingen:
hartworm, teken, zandvliegen
Voor een advies op maat voor uw lieve dier kunt u terecht bij de assistenten

EHBO:
Mee of niet: zorg in elk geval voor voldoende voorraad van voer, medicijnen en andere benodigdheden (o.a. tekentang) en denk ook aan een EHBO-doos. Uw oppas wil niet misgrijpen en in het buitenland is wellicht niet alles te krijgen wat u in Nederland voor uw dier gebruikt. Voor advies over inhoud van een EHBO-doos kunt u altijd bij ons terecht.

Zonnige temperaturen:
Zowel in de auto als in uw vakantieverblijf kan het flink warm worden tijdens de zomer. Houdt u dieren goed in de gaten dat ze niet oververhit raken. Zorg altijd voor voldoende drinkwater, verkoeling en schaduwrijke plekken. Vermijd lange wandelingen met uw hond op het heetste moment van de dag. Houdt u er rekening mee dat asfalt en zand heel warm wordt, op het gras lopen is veel prettiger voor de hond. Check regelmatig de voetzooltjes van uw trouwe viervoeter. Tijdens uw vakantie een markt bezoeken of ander gezellig uitje? Laat nooit uw hond achter in de auto! Ook niet met ramen open e/o in de schaduw. De temperatuur in een auto loopt dusdanig snel op dat uw hond binnen …. Minuten het bewustzijn verliest met alle trieste gevolgen van dien. Maak er ook voor uw viervoeter een fijne vakantie van!

Thuisblijvers / huisdieren in pension:
Zorg ervoor dat u bij thuiskomst niet verrast wordt met een huis vol vlooien… En in een pension is vlooien- en wormenbestrijding vaak een voorwaarde. Gebruik voor zowel de thuisblijvers als voor de meereizende huisdieren altijd een middel dat speciaal voor uw huisdier bedoeld is. Gebruik nooit een middel tegen vlooien e/o wormen bij honden op uw kat, dit kan dodelijk zijn! Katten in pensions hebben een verhoogd risico op niesziekte. Vraag uw dierenarts naar vaccinatie voor niesziekte.
Uw pension kan u voorlichten over voorwaarden van plaatsing. Reserveer tijdig een logeeradres voor uw huisdier om teleurstelling te voorkomen.

Chippen van uw huisdier:
Natuurlijk zorgt u dat uw hond of kat (maar eventueel ook uw konijnen!) gechipt is en dat de registratie up to date is. Mocht uw dier dan weglopen, dan is de kans dat u herenigd kunt worden veel groter!