Gevaren van zoetstoffen

Het is bij velen bekend dat chocolade, ui, druiven, krenten en noten niet goed zijn voor dieren. Maar weet u ook dat zoetstoffen, zoals xylitol, gevaarlijk
kunnen zijn voor uw huisdier?

Producten die wij dagelijks als mensen eten bevatten vaak zoetstof en waardoor de kans bestaat dat uw huisdier het te pakken krijgt. Zoetstoffen zijn suikervervangers die vaak in ‘Light’- en ‘Zero’- producten aanwezig zijn en worden verwerkt in snoep, onbtijtkoek Zero, frisdranken, koeken, sappen, zuivelproducten en jam. Ondanks de kleine dosis xylitol toegevoegd per product, is deze dosering voor zowel honden, katten en andere huisdieren schadelijk ofwel gevaarlijk.Let dus goed op wat u uw huisdier geeft en laat de producten waar met name xylitol in zijn verwerkt niet onbewaakt achter op plekken waar uw huisdier gemakkelijk bij kan.

Neem bij inname of twijfel, direct contact op met uw dierenarts!

meer informatie over de gevaren van zoetstoffen vindt u via onderstaande link:
Zoetstoffen niet geschikt voor dieren

Attentie: Als uw hond een scherp voorwerp binnen heeft gekregen kan uw dierenarts adviseren de hond ontbijtkoek te voeren. Voordat u de ontbijtkoek aanbiedt, ALTIJD de verpakking nakijken om er zeker van te zijn dat de koek geen Xylitol bevat.