Adresgegevens


Pasteurstraat 147
1782 JC Den helder
0223-622627 telefoon icoon
info@dierenartsdenhelder.nl e-mail icoon

Openingstijden

Ma: 08:00 - 20.00
Di: 08:00 - 17.00
Wo: 08:00 - 17.00
Do: 08:00 - 20.00
Vr: 08:00 - 17.00
Wij werken uitsluitend op afspraak

Proteq

Overgewicht (obesitas) is bij onze huisdieren een groot probleem: naar schatting heeft 35 tot zelf 45% van de honden en katten in Nederland overgewicht. Het is niet alleen een uiterlijk probleem, maar brengt vooral ook verschillende gezondheidsrisico's met zich mee. Enkele daarvan zijn algemeen bekend, bij andere problemen wordt minder vaak stilgestaan. Hieronder een overzicht van de mogelijke gevolgen van overgewicht: 

 • Gewrichtsproblemen door overbelasting van de gewrichten
 • Suikerziekte (vooral bij katten)
 • Ademhalingsproblemen
 • Hart- en vaatziekten
 • Verminderd uithoudingsvermogen
 • Verminderde weerstand
 • Slechte huid en vacht
 • Verminderde vruchtbaarheid
 • Grotere risico's bij narcose en operaties

U kunt zelf de lichaamsconditie van uw dier bepalen op drie punten: 

 • De ribben moeten voelbaar zijn zonder hard te drukken op de huid. Ze mogen echter niet duidelijk gezien worden, dan is de hond te mager.
 • De buik van een hond met een goede lichaamsconditie loopt vanaf de zijkant bekeken licht omhoog van de borstkas naar de liezen.
 • Naast de staartaanzet is beiderzijds een kuiltje voelbaar. Voelt u hier een vetkussentje, dan is uw dier te zwaar.

Veel eigenaren vinden het lastig om hun dier slank te houden en het is soms moeilijk om te bedenken waardoor uw huisdier te zwaar geworden is. Echter, de oorzaak is in de basis heel eenvoudig: het dier neemt meer energie op dan dat hij gebruikt. Dus ofwel krijgt hij te veel voer, ofwel te weinig beweging of een combinatie van de twee. Vooral het geven van te veel eten wordt vaak onderschat: het geven van een koekje aan een kleine hond of een stukje kaas aan de kat is voor uw kleine huisdier te vergelijken met wat voor ons mensen een cheeseburger zou zijn. Ook castratie/sterilisatie van uw huisdier heeft effect op het gewicht: uw hond/kat verbruikt na de ingreep minder energie, maar heeft meer honger. In veel gevallen mag u uw dier zelfs tot 33% minder voer geven na de operatie!

Om u te helpen uw huisdier weer op het ideale gewicht te krijgen, is het Slimfit-programma van Royal Canin opgezet. Hierbij is er zowel aandacht voor het gewicht, het voer, de beweging en de wisselwerking tussen huisdier en eigenaar. Hierover krijgt u tijdens het programma steeds tips en adviezen van ons. Wanneer u de adviezen toepast zal uw huisdier gewicht verliezen en op zijn/haar streefgewicht blijven. Het zal zeker de nodige inspanning van u als eigenaar vergen, maar dit is met het oog op een heel mooi doel: een gezond gewicht van uw huisdier om alle gezondheidsrisico's van de overtollige kilo's weg te nemen.   

De duur van het programma is afhankelijk van het gewicht dat uw huisdier moet verliezen. Het streven is om 1% van het het gewicht per week te verliezen. Gemiddeld duurt het 4-5 maanden totdat uw huisdier het streefgewicht bereikt heeft. Dit hangt echter sterk van u en uw omgeving af.
In dit programma wordt het speciaal dieetvoer "Satiety" van Royal Canin gebruikt. Deze brokjes hebben een hoog vezelgehalte, waardoor de maaglediging wordt vertraagd en het volume van de maaginhoud wordt vergroot. Dit geeft een verzadigd gevoel, waardoor uw dier ondanks de kleinere hoeveelheid voer geen hongerig gevoel zal hebben. 

U kunt uw huisdier altijd komen wegen, zonder afspraak. 

Het Slimfit programma bestaat uit een startconsult waarbij het streefgewicht en afvalplan opgesteld worden, gevolgd door wekelijkse weegmomenten. In mei krijgt u bovendien 10% korting op de eerste zak Royal Canin Satiety of zelfs 25% korting op de tweede grote zak Royal Canin Satiety.
Vraag ons team om gratis hulp bij het professioneel laten afvallen van uw huisdier met ons Slimfit programma. 

 

dieren

Heeft u een vraag of opmerking?


Wij vinden het belangrijk om u mening te horen zodat wij u het beste van dienst kunnen zijn

contact knop

Kort nieuws Dierenkliniek Pasteurstraat

Patiënt van de maand november: Yoshi: een hond met nierfalen...

Op maandag en donderdag hebben wij avondspreekuur. Bel ons voor een afspraak!

dieren