Adresgegevens


Pasteurstraat 147
1782 JC Den helder
0223-622627 telefoon icoon
info@dierenartsdenhelder.nl e-mail icoon

Openingstijden

Ma: 08:00 - 20.00
Di: 08:00 - 17.00
Wo: 08:00 - 17.00
Do: 08:00 - 20.00
Vr: 08:00 - 17.00
Wij werken uitsluitend op afspraak

Proteq

 

Vertrek dierenarts Stefanie

Per 1 november zal Stefanie onze praktijk verlaten. Zij zal worden vervangen door Francisca van der Bij. 
"Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de leuke tijd bij Dierenkliniek Pasteurstraat. Dankzij de goede contacten met jullie als baasje en natuurlijk jullie viervoeters heb ik hier met veel plezier gewerkt. Bedankt voor jullie vertrouwen!"  

 

Konijnenvaccinatie tegen RHD-2: nu voor 15,00 euro

 

Het is al in eerder het nieuws geweest: de nieuwe virusvariant van het RHD (Rabbit Haermorrhagic Disease) of VHD (Viral Haemorrhagic Disease)-virus bij konijnen: RHD-2. Begin dit jaar werd duidelijk dat het virus dat sinds december 2015 sterfte veroorzaakt in Nederland niet het gebruikelijke RHD virus is. Helaas zijn konijnen die gevaccineerd zijn tegen RHD niet beschermd tegen deze nieuwe variant. Het virus, dat zeer besmettelijk is, verspreidt zich door direct contact tussen konijnen en ook indirect via urine, uitwerpselen, water, voedsel, kleding, handen en hokken. Stekende insecten zoals muggen kunnen het virus ook overbrengen. RHD kan tot ernstige ziekte en sterfte leiden bij konijnen, maar is niet gevaarlijk voor mensen of andere gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s en andere knaagdieren.
Een konijn dat geïnfecteerd is met de klassieke variant van het virus zal veelal binnen 24-48 uur sterven. Bij RHD2 bedraagt deze termijn gemiddeld 3-5 dagen. In beide gevallen zien we soms (acute) benauwdheid, koorts, bloedingen en zenuwverschijnselen vlak voordat het konijn overlijdt.
Er is op dit moment geen behandeling voorhanden voor konijnen die ziek zijn als gevolg van een infectie met het RHD-virus. Om te voorkomen dat een konijn ziek wordt van een besmetting met het RHD-virus, wordt geadviseerd om jaarlijks te vaccineren. In Nederland was tot voor kort nog geen vaccin tegen RHD2 beschikbaar, maar nu kunt u uw konijn laten vaccineren tegen dit virus. Dit gebeurt tweemaal, met 6 weken tussentijd. Voor een optimale bescherming van uw konijn wordt geadviseerd om vervolgens het dier elk half jaar te vaccineren. De gebruikelijke vaccinatie blijft daarnaast ook nodig: deze beschermt tegen myxomatose en RHD-1. Deze vaccinatie is een jaar werkzaam en kan samen gegeven met de RHD-2 vaccinatie.
Om uw konijn goed te beschermen willen we u de kans geven om uw konijn voor 15 euro te laten vaccineren voor dit nieuwe virus. Uit praktische overwegingen doen we dit, net als vroeger, op zogenaamde konijnen-spreekuren. Interesse? Neem contact op met onze praktijk (0223-622627) om te horen wat de mogelijkheden zijn.
 

  

 

 

Royal Canin

Voor onze vaste klanten, bieden wij op alle gezondheidsvoeding van Royal Canin voor zowel hond als kat een vaste klanten korting van 5% op de adviesprijs! 
Daarnaast kunt u bij ons sparen met een spaarkaart, waarbij u de 11e zak gratis krijgt! Informeer bij onze baliemedewerksters voor meer informatie.

 

 

 

 

 In maart krijgt u bovendien 10% korting op Royal Canin Neutered Satiety Balance voor de kat en 50% korting op de eerste Royal Canin Satiety Support als u meedoet aan de Satiety Challenge. Benieuwd naar de acties? Lees hier verder! 

 

dieren

Heeft u een vraag of opmerking?


Wij vinden het belangrijk om u mening te horen zodat wij u het beste van dienst kunnen zijn

contact knop

Kort nieuws Dierenkliniek Pasteurstraat

Patiënt van de maand november: Yoshi: een hond met nierfalen...

Op maandag en donderdag hebben wij avondspreekuur. Bel ons voor een afspraak!

dieren